BMCforum

The official forum regarding everything about BMC
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Atlantis discussion

Go down 
AuthorMessage
Kry
Baklap
Baklap
Kry

Posts : 25
Join date : 2010-05-31

PostSubject: Atlantis discussion   Mon May 31, 2010 11:07 pm

De eerste die schreef over Atlantis was de Griekse wijsgeer Plato (427-347), Plato beweerd dat Atlantis wel degelijk bestaan heeft. Volgens Plato was de oude hoofdstad van Atlantis een uitgebouwd systeem van cirkels, met om beurten een ommuurd eiland en kanaal. Met een totale doorsnede van 22,5 kilometer.

Atlantis is omschreven als een paradijselijk eiland, dat zich in de oceaan bevond. De bewoners worden omschreven als een intelligente vergevorderde beschaving.

In tal van geschriften zijn er vermeldingen gemaakt over de vernietiging van Atlantis, dat ten onder ging door de zonvloed, vuur & aardbevingen rond 10.500 v chr. De Egyptenaren spraken hier over, de Maya's, de Indiers en zelfs sommige Afrikaanse stammen kennen de legende. Dit kan toch geen toeval zijn. Als je al die geschriften naast elkaar legt, hebben ze het allemaal over een machtig mooi land dat zich in de oceaan bevond. De bewoners die daar leefden, de weinig overlevenden na de ramp, zijn gevlucht naar andere landen. Met andere woorden de Egyptenaren, Indiers, Maya's en de afrikaanse stammen zijn allen waarschijnlijk afstammelingen van de Atlantiers. Dit zou natuurlijk heel juist zijn als Atlantis in de Atlantische oceaan lag want dan zijn Egypte, Afrika, en Zuid Amerika de naburige landen. Van daaruit trokken ze door naar Indie.

In al die landen schijnen er ook muurschilderingen en prehistorische bouwwerken te zijn ontdekt die verwijzen naar de Atlantiers (vergevorderde beschaving). Zoals onder de Sfinx daar is een verborgen onderaardse Gallerij, het zogeheten " zaal der archieven" (hall of recorts). Hierin zou de volledige wijsheid van de beschaving uit lang vervlogen tijden bewaard zijn gebleven (Atlantiers).

In 1991 begonnen Thomas Dobecki, geoloog Joseph Schoch en archeloog John West met hun onderzoek naar de Sfinx. Ze hebben toen in 1993 een rechthoekige kamer ontdekt van ongeveer 9 bij 12 meter, 5 meter onder de poot van de sfinx. Hier is toen door de Amerikaanse t.v. keten NBC een documentaire over gemaakt genaamd " the Mystery of de Sfinx. Direct werd door zahi Hawass, de opzichter van oudheikundige werken van Gizeh, alle werkzaamheden betreft de Sfinx stilgelegd. Er werd verklaard dat West te weinig wetenschappelijk te werk ging. Maar de echte reden was dat de Egyptische autoriteiten niet naar buiten wilden hebben dat de Sfinx en de piramiden waarschijnlijk niet door de Egyptenaren waren gebouwd maar door de overlevenden van Atlantis.

In de Keltische en Germaanse mythologie wemelt het van de verhalen over verzonken landen. Bij de Eskimo's, Hopi-Indianen, Boeddhistische, Hindoeistische en niet te vergeten de bijbel " wie kent niet het verhaal van het hof van Eden, Adam en Eva en later de zonvloed". Allemaal beschrijven ze in grote lijnen precies dezelfde Geologische en klimatologische gebeurtenissen. Dit kan toch ook geen toeval zijn.!! Mischien als ze inderdaad zo'n hoog beschaafde bevolking waren, hebben ze de ramp (zonvloed, aardbeving & vuur) voorzien. Dan zou het toch ook mogelijk zijn dat ze voor de ramp zijn geevacueerd.

Wij zijn van mening op basis van de gegevens die er zijn over het eiland Atlantis dat deze daadwerkelijk bestaan heeft.
Back to top Go down
View user profile
The_Z
Knightrider
Knightrider
The_Z

Posts : 138
Join date : 2010-05-31
Age : 32
Location : MY Universe

PostSubject: Germany?   Mon May 31, 2010 11:20 pm

Yet, when the island sank, there must have been some kind of homesickness for the survivers? I mean, there is speculation about the links between Mayan and Egyptian cultures, yet that's all it's remained, speculation. What happened to the people who missed their home so much? Detail is key here, no need to look only at the big things.

Whoever burned down the library of Alexandria should be banned from reincarnation on this planet.

Peace! albino

_________________


Last edited by ChrysWhyte on Tue Jun 01, 2010 10:46 am; edited 1 time in total (Reason for editing : fixed typo)
Back to top Go down
View user profile http://zoremon.deviantart.com
ChrysWhyte
Nozem
Nozem
ChrysWhyte

Posts : 65
Join date : 2010-05-31
Age : 35
Location : Lanaken

PostSubject: Re: Atlantis discussion   Tue Jun 01, 2010 10:50 am

I for one, am seriously wondering when there will be a Doctor Who episode based on Atlantis. There are plenty references in the Doctor Who comics but nothing in the series yet.

Oh and please don't double post.
Back to top Go down
View user profile
The_Z
Knightrider
Knightrider
The_Z

Posts : 138
Join date : 2010-05-31
Age : 32
Location : MY Universe

PostSubject: Re: Atlantis discussion   Tue Jun 01, 2010 8:59 pm

well sorrryyy Chris, but yeah, I think there was one in the old series? they had alot of episodes :p

_________________
Back to top Go down
View user profile http://zoremon.deviantart.com
Sponsored content
PostSubject: Re: Atlantis discussion   

Back to top Go down
 
Atlantis discussion
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BMCforum :: The community :: Serious discussions-
Jump to: