BMCforum

The official forum regarding everything about BMC
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Israelische aanval op hulpvloot Gazastrook

Go down 
AuthorMessage
Kry
Baklap
Baklap
Kry

Posts : 25
Join date : 2010-05-31

PostSubject: Israelische aanval op hulpvloot Gazastrook   Mon May 31, 2010 11:05 pm

Tel Aviv 31 mei - Israëlische commando’s hebben afgelopen nacht op de Middellandse Zee een konvooi van zes schepen met daarop circa zevenhonderd pro-Palestijnse activisten bestormd. Daarbij zijn volgens berichten van hulporganisaties en de Arabische televisiezender Al-Jazeera aan de zijde van de activisten zeker vijftien doden gevallen.

Er zouden ook tientallen gewonden zijn, onder wie Israëlische commando’s. Een zevende schip met hulpgoederen zou nog onderweg zijn.

Het konvooi was zondag vanuit Cyprus vertrokken en had 10.000 ton aan hulpgoederen bij zich voor de Gazastrook. Door het Palestijnse gebied via zee te bereiken, hoopten de activisten de Israëlische blokkade van Gaza te doorbreken. Israël had de afgelopen week gewaarschuwd tegen het doorgaan van het hulpkonvooi, dat „een gevaar voor Israël” zou vormen. Volgens een woordvoerder van het konvooi bevonden de schepen zich nog in internationale wateren toen het leger in actie kwam.

Heavily armed soldiers stormed the Turkish ship in the early hours of the morningVroeg in de ochtend bestormden Israëlische commando’s vanaf helikopters een van de schepen. Drie marineschepen hadden het konvooi omsingeld. Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger werden de commando’s belaagd en werd er op hen geschoten. De activisten hebben altijd ontkend dat zij gewapend waren. Het leger erkent dat er zeker tien doden zijn gevallen.

Beelden die de Turkse televisie heeft uitgezonden, laten zien hoe commando’s op het dek landen en slaags raken met enkele activisten. Ook zijn er beelden te zien van commando’s die schieten. Op de grond liggen gewonden. De Arabische zender Al-Jazeera, die een verslaggever aan boord heeft, meldde dat er in de loop van de ochtend nog steeds geschoten werd.

Bekijk verslag van Al-Jazeera:

Volgens nog onbevestigde berichten bevindt zich onder de gewonden zich ook Imam Raed Salah. Hij is het hoofd van de Islamitische Beweging in Noord-Israël, een zeer invloedrijke groep onder Palestijnse inwoners van Israël. Salehs lot kan voor hevige reacties zorgen onder Palestijnen in Israël. Het Israëlische leger en politie zijn in hoge staat van paraatheid in steden waar veel Palestijnen wonen.

Het hulpkonvooi is georganiseerd door onder andere de Free Gaza Movement en een Turkse hulporganisatie. Aan boord bevinden zich Europese parlementsleden, Nobelprijswinnaar voor de Vrede Mairead Corrigan Maguire en een 85-jarige overlevende van de Holocaust. Ook is een Nederlandse activist, Anne de Jong, aan boord. Over hun lot is niets bekend. De vloot was gisteren uit Cyprus vertrokken, met enkele dagen vertraging wegens materiaalpech en tegenwerking door de autoriteiten.
Back to top Go down
View user profile
Felle Jelle
Baklap
Baklap
Felle Jelle

Posts : 47
Join date : 2010-05-30
Age : 31
Location : Lanaken, Neerharen City.

PostSubject: Re: Israelische aanval op hulpvloot Gazastrook   Mon May 31, 2010 11:23 pm

sjoap, geef gewoon toe dat jij samurai bent...!
What a Face
Back to top Go down
View user profile
Kry
Baklap
Baklap
Kry

Posts : 25
Join date : 2010-05-31

PostSubject: WHAT?!?!   Mon May 31, 2010 11:28 pm

Nah man xD I'm not, and stay on topic please xD
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Israelische aanval op hulpvloot Gazastrook   

Back to top Go down
 
Israelische aanval op hulpvloot Gazastrook
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BMCforum :: The community :: Serious discussions-
Jump to: